Четвер, 04 листопада 2021 11:42

В Швеції випробовують мікроавтобус із штучним інтелектом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Keolis – провідна компанія в галузі автономних транспортних рішень провела чергові випробування електричного мікроавтобуса, підключеного до мережі 5G.

Цього разу перевірили систему штучного інтелекту. Тести пройшли у Науковому центрі Кіста у Стокгольмі. Спеціальні камери, встановлені в салоні мікроавтобуса, були задіяні не лише для підрахунку пасажирів та відстеження забутих ними предметів, а й для оцінки «ненормальної» поведінки людей.

В останньому випадку це допомагало оперативно надати команду диспетчеру для виклику медиків. Keolis та компанії-партнери – Ericsson, Telia, Urban ICT Arena, Intel та T-engineering планують наприкінці 2022 – на початку 2023 року вивести на дорожні випробування нові мікроавтобуси вже без водія, який на сьогоднішній день все одно має перебувати в безпілотних машинах з міркувань безпеки.

Зазначимо, що з середини січня до кінця травня 2021 року Keolis також протестував автономний електричний шатл Navya у промисловому та науковому парку Ліндхольмен у Гетеборзі.

А у 2019 році Keolis у партнерстві з компанією Volvo Buses продемонстрував 12-метровий електричний автобус, який можна було автономно паркувати, мити та заряджати в одному з депо Гетеборга.

Зазначимо, що Keolis також випробував перший у світі автономний транспортний засіб – у Ліоні ще у 2016 році. З того часу безпілотні шатли компанії були відправлені на дороги Австралії, Бельгії, Данії, Канади, Швеції, США та Великобританії, де перевезли понад 210 тис. пасажирів, накатавши понад 140 тис. км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, паралельно Keolis тестує повністю автономні автомобілі на власному випробувальному полігоні у Шатору (Франція).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: