П'ятниця, 22 жовтня 2021 12:36

Stellantis запускає виробництво водневих фургонів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, концерн Stellantis запустить найближчим часом виробництво LCV марок Opel, Peugeot та Citroen на паливних елементах.

Випуск такої техніки буде організовано на заводі Opel в Рюссельсхаймі. За два роки, згідно з планами автовиробника, підприємство випустить 2000 таких машин.

Виробництвом водородомобілів займеться підрозділ Opel Special Vehicles (OSV). Завод в Рюссельсхаймі вироблятиме три моделі: Opel Vivaro-e Hydrogen, Peugeot e-Expert Hydrogen, а також Citroen e-Jumpy Hydrogen.

Вибір «Опеля» для виробництва автомобілів, що працюють на водні, був невипадковий. У Stellantis зробили ставку на досвід і компетенції, які придбав Opel, працюючи в складі концерну General Motors. У штаті фахівців німецької марки є кілька заслужених експертів в області розробки водневого транспорту.

Виробництво вище перерахованих трьох моделей - це точка початку відліку для Stellantis. Очікується, що вже в кінці поточного року перші водневі фургони з'являться в автопарках корпоративних клієнтів компанії.

На першому етапі ринками збуту нових автомобілів на паливних елементах стануть Німеччина і Франція. У цих країнах, як вважає автовиробник, найбільш зрілий з точки зору попиту ринок водневого транспорту.

Раніше Stellantis вже повідомляв, що автомобілі моделей Opel Vivaro-e Hydrogen, Peugeot e-Expert Hydrogen і Citroen e-Jumpy Hydrogen розраховані на 400 км автономного пробігу в циклі WLTP. Це помітно більше, аніж показники автономності суто електричних модифікацій цих же моделей (близько 230-330 км).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кожна воднева модель отримала по три резервуара виробництва Faurecia, які містять 4,4 кг палива під тиском в 700 бар, а також літій-іонну батарею ємністю 10,5 кВт/год, розташовану в просторі під сидіннями.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: