Вівторок, 19 жовтня 2021 09:45

Швейцарці представили електричний тягач із найвищою в світі ємністю АКБ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, швейцарська компанія Designwerk випустила два перших сідельні тягачі Futuricum FH SEMI 40e 900, оснащених найбільшим на сьогоднішній день блоком акумуляторних батарей.

Замовниками електромобілів стали швейцарські транспортні фірми, що працюють в різних сегментах автоперевезень: Friderici Special буде використовувати свій електровоз в транспортуванні будівельної техніки, а Galliker Transport з'єднає свій електричний тягач з рефрижераторним напівпричепом.

Спеціальним дозволом уряду довжина електровантажівок збільшена на 100 см, що дало змогу розташувати блоки акумуляторних батарей не тільки в шасі, але й за кабіною. Крім цього, було дозволено збільшити повну масу транспортного засобу майже на дві тонни.

Батареї мають рекордну сумарну ємність в 900 кВтч та рекордну вагу - 5440 кг. Раніше електромобілі Futuricum мали акумулятори з максимальною ємністю 680 кВтг.

Новий приводний сідельний тягач Futuricum FH SEMI 40e 900 (6×2) має споряджену масу в 14,3 тонни. Це приблизно на 6 тонн більше, у порівнянні із дизельнийм аналогом. Електромобіль призначений для роботи в складі 42-тонного автопоїзда.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заявлена ​​дальність дії новинки не перевищує 500 км. Для зарядки АКБ бажано знайти 350-кВтную станцію. З її допомогою можна буде перезарядити батареї за 2 години. Від звичайної розетки це буде набагато довше.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: