Понеділок, 18 жовтня 2021 10:53

Представили автопоїзд на базі Volvo FM для моніторингу якості покриття доріг

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це унікальний автопоїзд Raptor, у складі знаходиться тягач Volvo FM з одноосьовим напівпричепом, де знаходиться спеціальна апаратура для оцінки пошкоджень і стану дорожнього покриття.

Власником цього транспортного засобу є датська компанія Ramboll, що надає різні інженерні послуги. Нещодавно до них звернувся оператор норвезьких автодоріг з приводу дослідження всієї національної мережі доріг, що налічувала в цілому 20 тис. км.

За допомогою цього діагностуючого обладнання будуть здійнені вимірювання товщини дорожнього покриття, а також зроблені оцінки стійкості полотна до навантажень.

Автопоїзд рухає звичайний сідельний тягач Volvo FM. Єдине, що його відрізняє, - це встановлений спереду георадар, що буквально висить перед кабіною. Він використовується для вимірювання товщини асфальту.

Короткий одноосний напівпричіп відразу справляє враження спеціального транспортного засобу. У ньому заховані найбільш важливі елементи всього Raptor.

Це спеціально розрахований баластовий вантаж, розміщений над віссю трейлера. Він забезпечує 10-тонне навантаження на дорогу. Уздовж напівпричепа встановлені 12 лазерних датчиків. Вони вимірюють прогин дорожнього полотна під напівпричепом, тим самим визначається стійкість до вагових навантажень.

Raptor може працювати зі швидкістю до 80 км/год, а вбудована система GPS досить точно визначає місце розташування автомобіля.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це дасть змогу дослідникам скласти точну карту проблемних ділянок дороги і відзначити ті відрізки, де знаходяться найбільш ослаблені ділянки дороги і ті, які мають занадто тонке асфальтове покриття.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: