Понеділок, 27 вересня 2021 09:31

Автономні вантажівки MAN виїдуть на дороги Німеччини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, MAN отримав дозвіл на випробування автономної вантажівки на автомагістралі загального користування

Автовиробник MAN вже готовий тестувати автономні вантажівки на автобані А9. Для MAN впровадження автономного водіння - одне з центральних напрямків в роботі.

Незабаром на дорогах Німеччини компанія планує протестувати безпілотну вантажівку власної розробки. Найімовірніше, випробування проведуть на полігоні в Мюнхені або Нюрнберзі, оскільки заводи MAN є в обох цих містах.

На першому етапі використання автономних вантажівок буде представлено в рамках концепції «хаб-хаб», в якій велика частина маршруту проходить по федеральній магістралі, а не по місцевій дорожньій мережі.

Сучасна база для автоматизованого водіння дозволить водієві обходитися без будь-яких спеціальних додатків. Найскладніша частина - це маршрут від траси по під'їзних дорогах до бази. Його планують «проходити» в зв'язці з водієм іншої вантажівки.

Найскладнішим варіантом використання безпілотної вантажівки є рух в місті, оскільки мова йде не тільки про рух в автомобільному потоці, але і наявність велосипедистів, пішоходів, світлофорів, на які необхідно відповідним чином реагувати.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у планах у MAN створити серію вантажівок з автоматизованим водінням.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: