Субота, 17 жовтня 2020 12:33

Tesla отримала найбільше замовлення на поставку електричних вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробник поставить Walmart Canada 130 автомобілів.

У 2017 році, після презентації моделі електрогрузовіка Tesla Semi, Walmart Canada замовила у автовиробника 15 машин. А три роки по тому компанія заявила про бажання закупити ще 130 вантажівок.

Замовлення було зроблено в рамках екопрограмми Walmart Canada, метою якої є зниження транспортних викидів вуглецю в атмосферу. Компанія планує знизити викиди СО2 до нуля до 2040 року. У зв'язку з цим вона планує інвестувати в купівлю електротранспорту $3,5 млрд протягом наступних п'яти років.

Спочатку Tesla приймала замовлення із заставою в $5 тис. за вантажівку, але пізніше підвищила суму до $20 тис. за резервування базової версії вантажівок, з чого випливає, що загальна сума замовлення може скласти більше $20 млн. Це робить замовлення електричних вантажних автомобілів одним з найбільших на сьогоднішній день.

Відзначимо, що Tesla Semi споживає менше 2 кВт⋅год енергії на 1 милю (1,6 км) при максимальному завантаженні і максимальній швидкості, що значно знижує експлуатаційні витрати на милю в порівнянні з дизельним двигуном. Електровантажівка може подолати відстань в 500 миль (804 км) без підзарядки. Також вона здатна розганятися до 100 км/год за 20 секунд при повному завантаженні в 80 тис. фунтів (36,2 т).

Відповідно до недавньої заяви генерального директора Tesla Ілона Маска, в масове виробництво модель Tesla Semi буде запущена в 2021 році. Але спочатку автовиробник планує створити ще кілька передсерійних прототипів Tesla Semi до кінця цього року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: