Субота, 25 квітня 2020 19:12

Шведський стартап протестував свої безпілотні вантажівки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, один оператор керував одночасно двома машинами.

Шведський технологічний стартап Einride, що займається розробками технологій автономних електричних транспортних засобів, зробив черговий важливий крок до запуску на «комерційні рейки» своїх безпілотних електричних вантажівок T-Pod. Компанія продемонструвала нову технологію, яка дозволяє одному єдиному оператору контролювати відразу кілька безпілотних машин.

Коли вантажівка знаходиться в автономному режимі, оператору залишається лише спостерігати за його рухом. Але якщо того вимагає ситуація, він завжди може натиснути кнопку і взяти керування на себе.

Практичний і дуже складний метод Einride займає проміжне місце між звичними автомобілями, якими керують вручну, і повністю автономним транспортом. Мета компанії - вивести на дороги караван вантажівок, скоротивши тим самим витрати і підвищивши ефективність вантажоперевезень. А електричні двигуни дозволять ще сильніше знизити витрати на експлуатацію.

За словами представників Einride, розроблена ними платформа має потенціал трансформувати галузь вантажоперевезень. На зміну багатоденним маршрутам і постійному перебуванню далеко від дому може прийти робота в комфортабельних центрах дистанційного керування колонами вантажівок.

Компанія вже почала в Швеції набір операторів і планує в найближчі півтора року відкрити вакансії в Сполучених Штатах. Планується, що кожен з 20 операторів, які зараз проходять навчання, зможе управляти десятьма машинами одночасно.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: