Понеділок, 04 листопада 2019 10:32

В Європі побудують парковки для вантажівок на 60 млн євро

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, розмістити парковки планується через кожні 100 км основних доріг Євросоюзу.

Європейська комісія розробила інвестиційний план, що передбачає виділення 60 млн євро на розвиток паркувальних місць на дорожньої мережі Євросоюзу.

Як повідомляє IRU (Міжнародний союз автомобільного транспорту), із загального обсягу фінансування будуть сформовані два інвестпакета – об’ємом 40 млн і 20 млн євро.

Сам IRU вітає цю ініціативу, спрямовану на поліпшення мережі безпечних і надійних парковок для вантажних автомобілів по всій Європі. «Новини від Єврокомісії являють собою важливий перший крок у вирішенні цієї проблеми і поліпшенні умов в Європі», – прокоментував представник організації.

Відповідно до розробленого плану передбачається, що великі платні парковки для вантажного транспорту повинні бути розташовані через кожні 100 км уздовж основних дорожніх артерій Євросоюзу.

Як відзначають в IRU, наслідки відсутності безпечних місць для паркування для водіїв вантажівок надзвичайно серйозні. На думку організації, автотранспортна галузь і без того стикається з гострою нестачею водіїв, що має наслідки не тільки для транспортних операторів, але і для економіки Євросоюзу в цілому.

Саме тому, за словами представника IRU Маттіаса Маеджа, організація вітає новини з Єврокомісії.

«Якщо ми хочемо вирішити цю проблему і залучити нових фахівців в галузь, то поліпшення умов праці, включаючи безпечні місця для стоянки вантажних автомобілів, має вирішальне значення. Фінансування, надане IRU і його партнерам за останні два роки, стало важливим першим кроком на шляху до поліпшення умов праці в автотранспортному секторі», – зазначив Маттіас Маедж.

На думку фахівців, розроблений план інвестицій в придорожню інфраструктуру може кардинально збільшити кількість безпечних місць для вантажних автомобілів на всьому континенті.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: