Неділя, 14 липня 2019 18:10

Вантажівки Volvo використовуватимуть штучний інтелект

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нове програмне забезпечення випробували на тестовому тягачі VNR 300.

Виробник Volvo Trucks і постачальник програмного забезпечення для автоматизації автомобілів Perceptive Automata, розробили і продемонстрували проект, призначений для посилення можливостей безпеки автотранспортної галузі за рахунок автоматизації. Крім Volvo і Perceptive Automata, в проекті також брав участь великий перевізник Dependable Highway Express (DHE), який надав реальні дані з операцій свого автопарку.

Цей проект використовує штучний інтелект на основі людської інтуїції, який читає наміри і обізнаність вразливих учасників дорожнього руху, таких як пішоходи, велосипедисти та автомобілісти, для підвищення ситуаційної поінформованості водіїв вантажівок. Vоlvo Trucks заявила, що визнала особливу необхідність підвищення безпеки для всіх учасників дорожнього руху, зокрема, в поліпшенні здатності бортових комп’ютерів вивчати ситуаційну обізнаність і краще передбачити поведінку людини на дорозі.

Під час демонстрації в штаб-квартирі DHE в Онтеріо, штат Каліфорнія, учасники випробували програмне забезпечення ІІ Perceptive Automata на тягачі Volvo VNR 300.

Базована в Бостоні Perceptive Automata – це технологічна компанія, яка фокусується на вирішенні однієї з найскладніших проблем для автоматизованих транспортних засобів, розумінні намірів людей в дорожній ситуації. Її програмне забезпечення для штучного інтелекту приймає дані від датчиків на транспортному засобі і, так само як людина, оцінює в режимі реального часу ймовірні намір і обізнаність пішоходів, велосипедистів та інших водіїв, зчитуючи візуальні сигнали, такі як зоровий контакт, пози, фізична орієнтація і рухи голови.

Підвищена безпека досягається завдяки постійному 360-градусному моніторингу необмеженої кількості учасників дорожнього руху навколо вантажівки і, при необхідності, сигналізація водієві вантажівки і бортовим автоматизованим системам про підвищений ризик, обумовлений змінами в намірах людини. Це дозволяє на більш ранній стадії попередити водія вантажівки і знизити ймовірність аварій, а так само допомогти регулювати різкість і силу гальмування або прискорення.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: