Четвер, 13 червня 2019 14:45

Volvo вперше використає тягач без водія в реальних умовах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, вантажівка, що пересувається без допомоги водія, перевозитиме вантажі у порту шведського Ґетеборгу.

Volvo Trucks в партнерстві з DFDS підготувала автономний тягач на електротязі VERA для транспортування вантажів від логістичного розподільного центру до портового терміналу в шведському Ґетеборзі.

У 2018 році Volvo Trucks представила своє перше рішення на базі електричного автономного транспортного засобу під назвою VERA. Машина призначається для перевезення вантажів на закритих територіях, таких як порти, логістичні центри, проммайданчики. При цьому, такі операції характеризуються високою частотою повторюваності і заздалегідь заданими маршрутами.

В рамках спільного проекту Volvo Trucks і компанії DFDS завданням VERA стане транспортування контейнерів від логістичного терміналу DFDS до вантажно-розвантажувального майданчика в ґетеборзькому морському порту. Робота автономних систем відслідковуватиметься оператором на контрольному посту.

Максимальна швидкість руху VERA не перевищить 40 км/год, що є оптимальним лімітом для повторюваних перевезень вантажів в промислових зонах.

Віце-президент в області автономних рішень Volvo Trucks Мікаель Карлссон переконаний, що таке співробітництво – це реальна можливість впровадити автономне рішення VERA в умовах, що ідеально підходять для нього, та отримати безцінний досвід і, з часом, розвинути потенціал VERA в схожих видах транспортних операцій.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: