Субота, 07 вересня 2019 16:33

Daimler відкриває підрозділ для створення безпілотних авто

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, завданням нової структурної одиниці буде розробка серійної автономної вантажівки, яка має з’явитись на дорогах протягом 10 років.

Daimler Trucks, підрозділ німецького концерну Daimler AG, що займається виробництвом великовантажних автомобілів, оголосив про створення міжнародної компанії Autonomous Technology Group. Вона почне свою роботу 1 червня 2019 року та займатиметься розробкою та стратегією впровадження дорожньої карти зі створення безпілотних вантажівок. Кінцевою метою організацію буде створення серійного автомобіля, що відповідає рівню SAE level 4, тобто машини, яка може пересуватись без втручання з боку людини у більшості дорожніх ситуацій.

Нова компанія має створити безпілотний автомобіль протягом 10 років. Для втілення цього плану німці готові інвестувати в проект понад 500 млн. євро. Одним з ключових напрямків роботи для Autonomous Technology Group стане розробка спеціального програмного забезпечення. Інший напрямок – розробка шасі, адаптованого під використання саме на безпілотному авто. Також в компанії займуться створенням вбудованої системи сенсорів, радарів та камер, а також побудовою необхідної інфраструктури.

Передбачається, що Autonomous Technology Group тісно співпрацюватиме зі спеціалістами, які займаються розробкою легкового безпілотного автомобіля.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: