Середа, 28 червня 2023 10:07

Volvo виготовила 74-тонну електровантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Trucks передала перевізнику в Гетеборзі (Швеція) електричну вантажівку для перевезення важких вантажів.

Швейцарська компанія Mattson Åkeri купила у Volvo три важкі електричні вантажівки Volvo FH. Впродовж останніх кількох тижнів тривали випробування однієї з вантажівок у контейнерних перевезеннях у районі порту Орендал у Гетеборзі.

Тест є так званим проектом HCT (High-Capacity Transport). Довжина вантажівки з двома причепами становить 32 метри, а повна маса автопоїзда – 74 тонни.

Електрична вантажівка Volvo FH Electric 6X4 заряджається екологічною електрикою від двох швидких зарядних пристроїв потужністю 180 кВт, які Mattson Åkeri встановив на складі компанії в Орендалі. У довгостроковій перспективі вантажівка також курсуватиме між Гетеборгом і містом Бурос, яке знаходиться за 70 км.

Вантажівка працює по 12 годин на добу із зупинкою на підзарядку, коли водій відпочиває.

Транспорт великої вантажопідйомності (HCT) означає можливість збільшувати довжину транспортного засобу (ТЗ) та/або повну масу, що дозволяє перевозити більший вантаж однією вантажівкою.

Ідея полягає в тому, що HCT сприятиме зниженню транспортних витрат, зменшенню впливу на навколишнє середовище, підвищенню безпеки дорожнього руху, зменшенню зносу доріг та зниженню витрат на технічне обслуговування.

У Європі існує низка поточних та запланованих проектів HCT. Одним із прикладів є Фінляндія, де по більшості доріг дозволено рух автопоїздам повною масою 76 тонн та довжиною 34,5 м.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, іншим прикладом є Швеція, де дозволено рух 74-тонних автомобілів (мережа доріг BK4) та випробування, з дозволу влади, складів вантажівок до 34,5 м та 100 тонн на певній дорожній мережі.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: