Середа, 24 травня 2023 14:31

XCMG представив автономний електричний самоскид

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, безпілотний електричний кар'єрний самоскид XDR80TE-AT отримав нагороду iF Design Award 2023 у дисципліні «Продукт» у категорії «Автомобілі/транспортні засоби».

Китайський виробник XCMG Machinery, створений для підтримки майбутнього безпілотних шахт, випустив три нові продукти: автономний електричний самоскид XDR80TE-AT, кар'єрний екскаватор XE690DK та кар'єрний самоскид XDE240.

Безкабінний XDR80TE-AT має два режими роботи — дистанційне керування та повністю автономне керування штучним інтелектом.

Вантажівка оснащена візуальними та акустичними датчиками, лазерним радаром, радаром міліметрового діапазону та камерами для сканування робочого середовища та створення віртуальної топографічної карти.

У режимі дистанційного керування вантажівка використовує датчик для відправлення інформації назад у віддалену кабіну за допомогою технології 5G, що забезпечує оператору захоплюючий досвід водіння.

При переході в повністю автономний режим технологія штучного інтелекту візьме на себе керування транспортним засобом, встановивши пункт призначення та плануючи маршрути відповідно до виробничого графіка шахти.

Вантажівка координуватиме свою роботу з іншим обладнанням, незалежно від автоматизації.

При виявленні перешкоди ІІ проведе оцінку безпеки та автоматично вирішить, куди перенаправити транспортний засіб.

Як тільки транспортний засіб досягає пункту призначення, він зв'язується з польовим обладнанням, щоб визначити найкраще місце паркування для навантаження. Після завантаження вантажівка скидає свою навігаційну мету і переходить до наступної точки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, акумулятор XDR80TE-AT великої ємності на 500 кВт/год можна традиційно заряджати або замінювати на електростанції менш як за 6 хвилин для безперебійної роботи.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: