Субота, 09 квітня 2022 09:43

Перший пішов: ЗСУ збили новітній ударний безпілотник рашистів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про збиття найновішого і розпіареного російського безпілотника «Оріон» повідомило командування Повітряних сил України

Безпілотник було знищено силами зенітних ракетних військ. Це трапилось 7 квітня, проте командування ПС повідомило про це не одразу, а на тлі і інших здобутків наших військових з демілітаризації повітряного компоненту агресора.

«Ударні групи бомбардувальної та штурмової авіації під прикриттям винищувачів продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по окупантах.

8-го квітня зенітні ракетні війська знищили три повітряні цілі: крилату ракету, БПЛА та один вертоліт. 7-го квітня - збито новітній ударний БПЛА окупантів – «Оріон», - повідомило командування Повітряних сил ЗС України.

Ймовірно, що було збито безпілотник, що базувався на аеродромі поблизу Феодосії у Криму. Туди у 2021 році було скеровано цей зразок російської техніки для напрацювання практики застосування у військових частинах. Тож результат 7 квітня 2022 року - цілком закономірний.

Безпілотник «Оріон» в складі вкс ерефіі - з 2020 року, його вага 1150 кг (бойового навантаження (200 кг). У дослідних БЛА був канадський двигун Rotax 914F (115 к.с.), у серійних планувався російський АПД-110/120 (120 к.с.) фірми «Агат», але є сумніви що вдалося подолати технічні проблеми з розробкою та виготовленням власного двигуна.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, швидкість БПЛА до 200 км/г (крейсерська – 120 км/г), стеля – 7,5 км, час польоту 24 г (з вантажем 60 кг), радіус дії 250 км (БПЛА не має системи управління через супутник, що різко знижує його радіус дії). Електронна та оптична апаратура гірша за якістю, аніж у конкурентів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: