Вівторок, 15 лютого 2022 12:46

В США продемонстрували нову гібридну бронемашину еJLTV

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Oshkosh Defense представила новий варіант легкої тактичної машини JLTV, обладнаної гібридним дизель-електричним приводом. Новинка отримала назву еJLTV.

Автомобіль призначений для армії США і може застосовуватися як у бойових, так і в розвідувальних операціях. Він має ті ж характеристики, що і традиційний JLTV, але з можливістю безшумного водіння на одному електроприводі.

Автовиробник заявляє, що новий eJLTV крім безшумного руху також демонструє підвищену економію палива (більш ніж на 20%) і збільшену потужність при активуванні електромотора на допомогу дизелю.

В Oshkosh Defense стверджують, що при розробці гібридного автомобіля використовувалися серійні вузли та технології: дизельний двигун, автоматична трансмісія, електромотор-генератор потужністю 115 кВт та літій-іонну батарею з ємністю 30 кВтг.

В eJLTV АКБ можна заряджати як від дизельного двигуна під час руху, так і від зовнішнього джерела. Це можна зробити протягом 30 хвилин, якщо доступна високовольтна зарядна станція.

Акумулятор дозволяє використовувати легку тактичну машину в режимі повного електромобіля та рухатися майже безшумно, а також не «світити» у тепловізорі своїм теплим ДВЗ.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в разі потреби цей армійський автомобіль, у польових умовах, може стати електростанцією для іншого військового обладнання.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: