Понеділок, 27 грудня 2021 10:48

На бронеавтомобіль «Варта» встановили новий український ЗРК

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Варта» використана у якості платформи для випробувань вітчизняного зенітно-ракетно комплексу ближньої дії

У грудні, на одному з українських полігонів, державне підприємство Конструкторське бюро «Луч» (ДККБ «Луч») випробувало зенітний варіант власної керованої ракети РК-10. Про це повідомив Defence Express.

Судячи з кадрів вогневих випробувань, у якості платформи для ЗРК ближнього радіусу дії використаний бронеавтомобіль «Варта».

Пускова установка для керованих ракет РК-10 у зенітній версії, змонтована у вигляді окремого модуля і можна припустити, що його можна розмістити на різному шасі. До складу модуля входять дві здвоєні направляючі на які встановлюються 4 транспортнопускові контейнери із зенітними ракетами по ліву і праву сторони.

По центру знаходиться пошуково-прицільний комплекс, що здійснює пошук, наведення та супровід повітряної цілі (наведення за лазерним променем). Оператор дистанційно здійснює керування системою.

У КБ «Луч» сподіваються, що саме подібний комплекс з їхніми ракетами РК-10 має прийти на заміну радянському ЗРК «Стріла-10». Макет модернізованого зенітно-ракетного комплексу презентували на «Зброя та безпека 2021».

Спеціалізований бронеавтомобіль «Варта» — бронеавтомобіль з колісною формулою 4×4 виробництва компанії «Українська Бронетехніка».

Вперше цю бойову машину було представлено наприкінці 2015-го року. З того часу вона постачається на озброєння Національної Гвардії України, підрозділів МВС, а близько року тому почались їх поставки і до Збройних Сил України.

Згодом машина отримала новий двигун дизельний Weichai Power, замість марки «ЯМЗ» російського виробництва, змін зазнала і передня частина бронеавтомобіля – вона отримала суцільний зварний броньований капот:

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім візуальних змін в машині модернізовувались й інші системи – кондиціювання, управління, захисту екіпажу та інші.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: