П'ятниця, 17 грудня 2021 10:43

Житомирський бронетанковий завод виготовив свій перший корпус БТР

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ЖБТЗ виготовив та відвантажив Харківському конструкторському бюро з машинобудування перший серійний корпус для бронетранспортера БТР-4ЕП («Плавець») з покращеними водохідними характеристиками.

Наразі підприємство стабільно і ритмічно працює над замовленням з виготовлення ще декількох корпусів для цих бронемашин. Роботи виконуються згідно з технологічними процесами з дотриманням визначених термінів.

Про початок серійного виробництва на ЖБТЗ корпусів для БТР-4 Укроборонпром повідомив у листопаді цього року. Для отримання дозволу на старт виробництва дослідний корпус пройшов відповідні кваліфікаційні випробування за участі представників Міністерства оборони України .

«Морські» бронетранспортери, які надійдуть на озброєння морської піхоти, отримують додаткові поплавки, крім того, забірник повітря двигуна винесено вище корпусу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це дозволяє бронемашині висаджуватися в море з десантних кораблів, як це було продемонстровано десантуванням у воду з катера ВМСУ L434 «Сватове» торік.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: