Четвер, 12 серпня 2021 14:19

ЗСУ передають перші дві нові РЛС «Мінерал-У» на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «УкрІннМаш» завершує перевірочні та налагоджувальні роботи перед передачею двох перших зразків замовнику.

Приватна компанія СКТБ Корпорація «УкрІннМаш» спільно з ДП «Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» успішно завершили інтеграцію двох новітніх мобільних багатофункціональних радіолокаційних комплексів «Мінерал-У».

Наразі РЛС, змонтовані на новому для військових шасі Tatra T 815 8х8 проходять останню перевірку перед їх передачею Збройним силам України в рамках виконання державного оборонного замовлення.

«Мінерал-У» є найбільш технологічним зразком у лінійці РЛС та комплексів висвітлення надводної обстановки та цілевказівки у портфелі «Квант-Радіолокація».

«Мінерал-У» розміщується на автомобільній платформі, вирізняється надійністю, а також, завдяки прийнятим технічним рішенням, має кращі тактико-технічні параметри, а саме: точність визначення несучої частоти; підвищену чутливість приймального тракту, і, як наслідок, більш високу дальність виявлення цілей; підвищену вірогідність класифікації цілей.

Така РЛС здатна не тільки виявляти ворожі об’єкти різного типу, а й здатна забезпечувати цілевказування ударній зброї (наприклад, протикорабельним ракетам), яка працює по надводних цілях. Тобто зможе працювати разом з ракетним комплексом РК-360МЦ «Нептун» від ДККБ «Луч».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, усі роботи з інтеграції модулю РЛС «Мінерал-У» на шассі Tatra 8х8, розробку додаткового устаткування на кшталт аутригерів були виконані на харківському підприємстві «СКТБ Корпорація «УкрІннМаш».

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: