Середа, 04 серпня 2021 09:42

З’явилися перші фото вогнеметної системи «Спека» на платформі «Дозор-Б»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нову розробку з термобаричними боєприпасами готують до заводських випробувань

На ХКБМ ім. Морозова завершили роботи з інтеграції пускової нової системи зброї з базовою платформою, під яку вона створювалась - це тактична колісна бойова машина 4х4 «Дозор-Б».

Основними виконавцями робіт зі створення першої вітчизняної легкої вогнеметної системи на базі шасі «Дозор-Б» є декілька підприємств, що входять до складу концерну «Укроборонпром».

Легка мобільна вогнеметна система «Спека» на базі ТКБМ «Дозор-Б» поєднує у собі низку ключових характеристик та можливостей, які вкрай потрібні на сучасному полі бою.

На переконання її розробників переваги системи - у її високій мобільності, непомітності для ворога, спроможності швидко проводити вогонь у відповідь і оперативно міняти місце знаходження, уникаючи загрози ворожих ударів.

Вогневий «Дозор» ззовні складно відрізнити від лінійної машини. Проте він отримав дійсно новий функціонал і перетворився на легку РСЗВ – в його кузові знаходиться система з 10 термобаричними снарядами, розміщеними у направляючих.

За потреби пакет направляючих підіймається у бойове положення і розрахунок здійснює пуск. Максимальна дальність пуску до 7 км.

Нова система зброї, як очікується, матиме значну вогневу потужність з огляду на її оснащення саме термобаричними боєприпасами. Термобаричний реактивний снаряд у калібрі 122-мм РС-122ТБ під нову РСЗВ «Спека» на базі «Дозор-Б», перебуває у плановому графіку розробки.

Раніше таких боєприпасів та систем в арсеналі Збройних Сил України не було.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наступний уже запланований етап у розробці системи «Спека» - це розробка роботизованої версії, яка зможе використовувати боєприпаси із комбінованою бойовою частиною.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: