Субота, 01 травня 2021 15:58

США замовляють в Британії арктичні військові всюдиходи

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вибір американських військових упав на машину BvS10, котра стоїть на озброєнні британської морської піхоти ще з 2005 року

Армія США починає свою підготовку і оснащення бойових бригад для служби в Арктичному регіоні.

Для цього американські військові зокрема запустили програму All-Terrain Vehicle (CATV) по вибору арктичного всюдиходу, і навіть уклали за цією програмою першу угоду.

Свої військові арктичні всюдиходи США списало та припинило виробляти одразу після завершення «Холодної війни».

Армія США уклала із британською корпорацією BAE Systems контракт на поставку двох всюдиходів BvS10. Ці машини виробляються на потужностях шведського філіалу BAE Systems і стоять на озброєнні морської піхоти Великої Британії ще з 2005 року.

Найбільше машин BvS10 має армія Швеції - близько 150 одиниць

Відомо, що ця машина може брати до шести тонн корисного навантаження, має достатній захист проти підриву на протитанкових мінах, придатна для розміщення апаратури систем зв’язку чи радіоелектронної боротьби, і також має вузли для кріплення кулеметів калібром 5,56 мм та 12,7 мм, автоматичних гранатометів калібром 40 мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для бойових дій в Арктичному регіоні РФ уже адаптувала цивільний всюдихід ДТ-30ПМ, на шасі якого вже було поставлено «арктичні» версії комплексів протиповітряної оборони.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: