Вівторок, 03 листопада 2020 17:04

ЗСУ розглядають можливість закупівлі двох типів іноземних САУ

152-мм САУ «ДАНА-М2» 152-мм САУ «ДАНА-М2»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, українська САУ «Богдана» наразі готується лише до попередніх випробувань.

Збройні Сили України розглядають постановку на озброєння двох зразків іноземних самохідних установок (САУ), крім того продовжується розробка вітчизняної САУ «Богдана», проте до її серійного виробництва ще далеко. Про це, як повідомляють Ukrainian Military Pages, розповів начальник ракетних військ та артилерії − начальник управління РВіА Командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Андрій Маліновський.

Стосовно вітчизняної 155-мм самохідної гаубиці «Богдана» очільник артилерії повідомив, що підприємства-розробники (ТОВ «Українська бронетехніка» і ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування») завершили виготовлення дослідного зразка, проведено його заводські випробування, наразі відбувається підготовка до попередніх випробувань.

Нині у бойовому складі підрозділів артилерії є гармати калібрів 122 та 152-мм, які потребують заміни на сучасні зразки. Ухвалено рішення поступово переходити на калібр 155-мм зі стволами, що відповідають єдиному стандарту НАТО. Цей калібр ствольної артилерії більш поширений і прийнятий як основний у більшості розвинених держав світу.

Передбачається поступово замінити артилерійські системи (2А36, 2А65, 2С19, 2С5) на 155-мм самохідні гаубиці на колісному шасі, а окремих типів самохідних гаубиць (2С1 та 2С3) на 155-мм самохідні гаубиці на гусеничному шасі.

Розглядають можливість закупівлі іноземних 155-мм САУ Krab (Польща) з перспективою налагодити виробництво вітчизняних самохідних гаубиць на гусеничному ходу. На заміну причіпних гармат наразі розглядають питання закупівлі й постачання 152-мм самохідної гаубиці «ДАНА-М2» виробництва Республіки Чехія.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: