Понеділок, 05 жовтня 2020 18:39

ЗСУ отримали нову партію модернізованих танків «Булат»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, перед модернізацією спеціалісти усунули всі пошкодження бойових машин.

В рамках державного замовлення ДП «Завод імені В.О. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відремонтував і модернізував чергову партію бойових машин «Булат», що надійшла з зони проведення операції об’єднаних сил на сході держави, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі концерну.

Як повідомив генеральний директор «Заводу імені В.О. Малишева» Василь Крилас, фахівці «ЗІМ» усунули всі пошкодження бойових машин, а також провели їх модернізацію з заміною комплектуючих:

«Булати» пройшли ремонт і складання за повним технологічним циклом. В танках встановлені нові засоби зв’язку і навігаційна апаратура, замінені деякі деталі», – зазначив директор підприємства.

Відновлені «Булати» «на відмінно» пройшли випробування у полігонних умовах: здійснили пробіг на 100 кілометрів, під час якого фахівці проаналізували роботу танків, а також пройшли перевірку стрільбами, в ході яких протестовані потужність та точність гармати і кулемету бойових машин.

«Після проходження модернізації танки стали більш сучасними з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження. Наші фахівці вже приступили до ремонту наступної партії «Булатів» для наших військових», – додав Василь Крилас.

Державне підприємство «Завод ім. В.О. Малишева» (м. Харків) спеціалізується на виробництві та модернізації важкої і легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників. Серед основної продукції та послуг підприємства – БМ «Оплот», модернізація танка Т-64 до виду БМ «Булат», бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

БМ «Булат» – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років фахівці ЗІМ відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні модернізованих БМ «Булат» з покращеними тактико-технічними характеристиками. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: