Середа, 19 серпня 2020 12:24

Інженерні війська ЗСУ отримають сучасну американську техніку

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі обладнання й спеціальна техніка вже проходять процес розмитнення і обліку в інженерно-аеродромному управлінні командування Повітряних Сил.

352-й окремий інженерно-аеродромний батальйон Повітряних Сил ЗС України найближчим часом отримає військово-технічну допомогу від уряду США. Це сучасне технічне обладнання, агрегати для ремонту штучних покриттів військових летовищ, повідомляє АрміяInform з посиланням на командира батальйону. Наразі обладнання й спеціальна техніка вже проходять процес розмитнення і обліку в інженерно-аеродромному управлінні командування Повітряних Сил.

Головне завдання інженерно-аеродромних батальйонів Повітряних Сил – будівництво та ремонт військових летовищ та їхньої інфраструктури. До 2014 року Повітряні Сили України використовували лише частину з усіх військових аеродромів. Сьогодні ця кількість зросла вдвічі. Тому навантаження на особовий склад інжбатів виду колосальне.

«Від березня й до серпня поточного року ми вже встигли завершити ремонтні роботи на п’яти летовищах. Нині одночасно працюємо на ще чотирьох об’єктах, які маємо здати до кінця року», – розповів командирбатальйону підполковник Роман Мажар. – «Гаряча для нас пора – від і до білих мух», – усміхаючись, каже командир. – «Цього року сніг перестав йти в березні, і ми виїхали на об’єкти. Працюватимемо доти, доки злітно-посадкові, магістральні смуги, рульові доріжки та стоянки літаків не вкриються снігом».

Станом на середину серпня військовослужбовці ремонтних бригад Хмельницького інжбату замінили близько 850, провели дефектування майже 160 і монтаж 194 шт. аеродромних плит (ПАГ), нарізали більше ніж 1600 метрів погонних швів, демонтували майже 560 квадратних метрів монолітного покриття, виконали майже 6000 кубічних метрів ґрунтових робіт (планування, пересування, руйнування).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: