Понеділок, 07 жовтня 2019 16:00

На базі шасі КрАЗ створили новітню РЛС

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, більшість систем встановлені на шасі високої прохідності з колісною формулою 6х6.

Компанія «АвтоКрАЗ» продовжує плідну співпрацю з Науково-виробничим підприємством «Аеротехніка-МЛТ» зі створення новітніх РЛС.

Саме вантажівки КрАЗ обрала «Аеротехніка» для встановлення своїх нових радіолокаційних систем, що було продемонстровано на невеликому презентаційному відео оприлюдненому автовиробником, повідомляє Defense Express.

Як можна побачити, більшість модернізованих та нових РЛС, а також допоміжні машини комплексів, були встановлені на кременчуцьке шасі високої прохідності КрАЗ-6322 6х6. Один із варіантів цього авто – КрАЗ-6322 РЕБ «Радист» з вантажністю до 13600 кг був розроблений спеціально для монтажу різноманітних комплексів зв'язку, РЛС та систем РЕБ й здатен успішно надавати таким системам можливість роботи в польових умовах.

Зокрема були представлені наступні вироби НВК «Аеротехніка-МЛТ» на цьому шасі:

Модернізований рухомий радіовисотомір ПРВ-16МА (РРВ-16МА), що працює в сантиметровому діапазоні хвиль і призначений для автоматичного виявлення і визначення висоти польоту цілей за зовнішніми цілевказівками від сполученої РЛС, визначення кута місця постановника активних завад і видачі радіолокаційної інформації споживачам у форматі ASTERIX.

Мобільна суміщена радіолокаційна станція L-діапазону MARS-L, що являє собою наземну рухому РЛС, в якій реалізований принцип спільної роботи каналів первинної та вторинної локації. В основу побудови РЛС закладені технології побудови передавальних і приймальних радіолокаційних пристроїв з використанням сучасних способів формування та обробки складних радіолокаційних сигналів, а також захисту від перешкод.

Наземна рухома радіолокаційна станція (РЛС) дальнього виявлення метрового діапазону хвиль П-18МА (П-180У), що є вдосконаленою версією старої аналогової РЛС П-18. В результаті модернізації поліпшуються характеристики виявлення, реалізується автоматичний супровід траєкторій руху повітряних об'єктів. Станція забезпечує приймання даних від інших РЛС і радіовисотоміру, обмін радіолокаційною інформацією відбувається за наданими каналами обміну даних в узгодженому протоколі обміну.

Ще один виріб «Аеротехніки» – нова наземна мобільна радіолокаційна станція VHF діапазону БУРШТИН-1800 обрала платформою більш потужне спеціальне шасі КрАЗ-7634НЕ з колісною формулою 8х8 та вантажністю 18800 кг. Ця РЛС призначена для автоматичного виявлення повітряних об'єктів, визначення їх поточних координат (азимуту та дальності) і видачі радіолокаційної інформації споживачеві.

Варто додати, що саме шасі КрАЗ-7634НЕ обрано як платформа для пускових новітніх українських ракетних комплексів «Вільха» та «Нептун».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: