Четвер, 26 травня 2022 16:49

В Україні змінюється портфель брендів шасі для кузовних надбудов і спецтехніки

Як змінюється портфель брендів базових шасі, які використовує Завод спецтехніки «Техкомплект» для монтажу підйомних механізмів та кузовних надбудов – розповіли на підприємстві.

У 2021 році Завод спецтехніки Техкомплект традиційно наповнював ринок України своєю спецтехнікою. За даними ІАГ «Автоконсалтинг.UA» за 2021 рік Техкомплект досяг найкращих показників за наступними видами спецтехніки:

  • Автопаливозаправники на дорожних вантажних шасі для транспортування світлих нафтопродуктів - близько 55% усіх автопаливозаправників, що виготовлено в Україні в 2021 р., виконані на власному виробництві Техкомплект. Вочевидь, це найкращий результат серед інших виробників аналогічних бензовозів.
  • Такий самий відсоток, близько 55%, італійські та південнокорейські автовишки від Техкомплект займають в загальній кількості автогідропідіймачів, які зібрано та встановлено на вантажівки в Україні. А також, в порівнянні з 2020 роком, виробництво автовишок від Техкомплект виросло більше як на 30%.
  • Майже 33% усіх самоскидів, які виготовлено в Україні, - це фірмові самоскиди Техкомплект з універсальним типом розвантаження (на три сторони). Важливо підкреслити те, що у порівнянні з 2020-м роком, в 2021-му році виробництво самоскидів Техкомплект виросло втричі!
  • Однаково з «Велмаш-Україна» зайняли по 17% ринку нової крано-маніпуляторної спецтехніки. Техкомплект пропонує виготовлення фірмових бортових платформ і евакуаторів-автовозів із встановленням італійських кранів-маніпуляторів. Також є пропозиція з монтажу та продажу китайських та південнокорейських КМУ.

Вся ця спецтехніка монтувалась на базі вантажних шасі відомих європейських та азіатських торгових марок, а також, вже не перший рік поспіль, традиційно затребувані бюджетні моделі самоскидів, автогідропідйомників, автопаливозаправників та інших спецавто на базі HDC (ГАЗ) та МАЗ.

В минулому тенденція використання вантажних брендів полягала в наступному:

  • У 2020-му та 2021-му роках 41% усіх спецавтомобілів Техкомплект виготовлялось на базі МАЗ та HDC. Причому, 24% та 17% всіх підйомних механізмів та кузовних надбудов нашого виробництва монтувалось саме на шасі HDC (ГАЗ) та МАЗ відповідно. У 2020-му році це співвідношення було 22%/19% (ГАЗ/МАЗ).
  • Якщо у 2020-му році лише 3% спецавтомобілів були на базі азіатських шасі, то у 2021-му році таких спецавто на базі JAC, FOTON, DONGFENG, ISUZU та SINOTRUK вже 8% у загальній кількості виготовленої спецтехніки. Як стає очевидним, «шматок цього пирога» китайські, японські та корейські шасі в 2021 р. забрали у європейських іномарок.

Весна 2022 року суттєво вплинула на використання нових російських та білоруських шасі. Імпорту нових вантажівок від МАЗ та HDC наразі не існує, якщо на ринку і є такі автомобілі з РБ та РФ, які можна забудувати автовишками, цистернами, кузовами самоскидів, то це автотехніка, яку було ввезено в Україну до лютого 2022 року, або давальницькі автомобілі (моделі минулих років, тобто з пробігом).

Завод спецтехніки Техкомплект прогнозує, що кількість азіатських шасі, які будуть використані у якості базових, зростатиме, отже, відсоток «азіатів» в загальному списку вантажних шасі, які використають на виробництві Техкомплект для забудови, в 2022 році буде значно вищим за 8%. На цей раз «шматок пирога» забиратимуть не у європейських іномарок, а за рахунок відсутності на українському ринку нових МАЗ та ГАЗ.

Так, вже за перший квартал 2022 року:

  • Вперше в Україні виконано монтаж італійських автогідропідіймачів Comet на китайське шасі Dongfeng, японське ISUZU і корейське - Hyundai.
  • Зібрано черговий автопаливозаправник з цистерною 5 кубометрів на базі шасі FOTON.
  • Зібрано черговий самоскид 6 тонн на базі шасі Dongfeng.
  • Залишається незмінним плідне партнерство з китайською торговою маркою JAC: можна замовити автогідропідіймачі, вахтовки, автопаливозаправники, самоскиди, аварійно-ремонтні майстерні, тощо.

Також зростатиме кількість кранової спецтехніки азіатського походження: в асортименті заводу можна вибрати та замовити крани-маніпулятори та автокрани від відомого китайського бренду XCMG.

«Європейці» теж не пасуть задніх: IVECO, MAN, Peugeot, Citroen, Opel займають стійкі позиції серед найпопулярніших вантажних брендів, чиї шасі активно використовуються для забудови спецтехнікою від Техкомплект.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: