П'ятниця, 30 жовтня 2020 12:24

Нацполіція закупить спецавтомобілі для перевірки техстану транспорту на дорогах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, спецтехніка буде зібрана на базі автомобілів Renault Master.

Державне агентство інфраструктурних проектів України в рамках програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху закуповує спецтранспорт для Національної поліції України. Про це, як повідомляє ЦТС, заявив глава Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хомяков.

«До кінця 2020 року буде поставлено 30 спеціалізованих автомобілів для перевірки технічного стану транспортних засобів та 30 спеціалізованих автомобілів для інструментальної перевірки стану вулично-дорожньої мережі, технічних засобів організації дорожнього руху та фіксації дорожніх умов у місцях скоєння ДТП», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вартість 60 машин становить 120 млн грн, вони будуть зібрані на базі Renault Master.

Як заявили в Держагентстві інфраструктурних проектів, за допомогою спеціальних машин поліція перевірятиме технічний стан транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю. Йдеться про автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення, вантажівки вагою понад 3,5 т, про таксі і машини, які перевозять небезпечні вантажі.

Повідомляється, що спеціальні машини будуть їздити по всіх регіонах України і здійснювати нагляд за дорожнім рухом. Якщо будуть присутні видимі ознаки технічної несправності - поліція буде перевіряти транспортні засоби за допомогою діагностичного обладнання - перевіряти відповідність шин ДСТУ, зміст димності, рульове управління, зовнішні світлові пристрої тощо.

Машини також перевірятимуть стан вулично-дорожньої мережі за допомогою сертифікованих приладів, які надаватимуть роздруківки про стан, зокрема, дорожніх знаків, розмітки, ям і шумових смуг.

У Держагентстві інфраструктурних проектів підкреслили, що такі автомобілі для Нацполіціі закуповуються вперше. Мета - виявити все, що може загрожувати безпеці дорожнього руху, щоб зробити дороги безпечними, а також знизити смертність і аварійність.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: