Понеділок, 28 червня 2021 14:16

Нова АЕС в Великобританії буде побудована з українських матеріалів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, атомна електростанція Hinkley Point C – це перша електростанція, яку побудують в Великобританії більш ніж за 20 років.

Найбільший український виробник нержавіючих труб «Сентравіс» з Нікополя поставить металопродукцію для британської атомної станції Hinkley Point C.

Щоб стати постачальником для Hinkley Point C, «Сентравіс» пройшов процедуру сертифікації. Компанія поставляє безшовні труби для першого контуру і другого контурів реактора, а також для систем життєзабезпечення станції.

Першу партію труб з Нікополя в графство Сомерсет, де розташована станція, через партнерів «Сентравіс» відправив в 2019 році. Після цього компанія отримала замовлення на виробництво ще декількох партій.

Загалом підприємство планує виготовити для цього об'єкта не менш, аніж 800 тонн труб.

На станції передбачене будівництво двох реакторів. Вони забезпечать екологічно чистою низьковуглецевою електроенергією близько 6 млн будинків.

Запуск АЕС допоможе скоротити викиди вуглекислого газу - на 9 млн тонн щорічно або 600 млн тонн впродовж всього терміну експлуатації станції.

Початок запуску Hinkley Point C заплановано на 2026 рік. Вартість всього проекту - 22-23 млрд фунтів стерлінгів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «Сентравіс» входить в десятку найбільших виробників безшовних труб в світі. Компанія виробляє труби для Thyssenkrupp, BMW, Alstom, linde, Samsung, Volkswagen і інших відомих брендів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: