Понеділок, 28 червня 2021 09:47

В польську залізницю інвестують 53 мільярди доларів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Польщі збираються вкласти в розвиток залізниць понад 53 мільярдів доларів

В Польщі анонсували програму будівництва 1800 кілометрів швидкісних залізниць і реконструкції 2400 км наявних магістралей, а також реконструкції вокзалів і створення нового аеропорту - на загальну суму в 53,5 мільярда доларів.

Кошти будуть передбачені в державній програмі з подолання наслідків пандемії (Polish New Deal plan).

В план, зокрема, включена вже розпочата реконструкція станції Варшава-Західна, де з метою вдосконалення транспортно-пересадочних можливостей вузла будуть виконані ремонт шляхів, будівництво нових платформ та модернізація системи управління рухом.

Укладено угоду на будівництво високошвидкісної лінії Варшава-Лодзь, яка є складовою частиною проекту Solidarity Transport Hub (CPK).

Крім того, проект CPK передбачає будівництво нового аеропорту в 37 км на захід від Варшави, а також проектування 10 високошвидкісних ліній, час руху по яких не повинно перевищуватиме 2,5 ч.

У роботі над створенням мережі високошвидкісних залізниць в Польщі візьмуть участь іспанські фахівці.

Лінію Варшава-Західна-Лодзь-Фабрична протяжністю 140 км планується відкрити в 2027 році. Опрацювання технічних, економічних і екологічних аспектів нової лінії буде здійснювати міжнародний консорціум компаній IDOM, Multiconsult, Transprojekt Gdański і Arcadis.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом планують реконструювати 2400 км існуючих і побудувати близько 1800 км нових залізничних ліній з допустимою швидкістю руху до 350 км/год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: