П'ятниця, 21 травня 2021 18:51

В Україні вперше в Європі розпочали роботу безпілотні самоскиди

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Ferrexpo розпочала промислову експлуатацію безпілотних самоскидів на гірничому кар’єрі

Вітчизняна компанія стала першою в СНД і Європі по впровадженню автономного парку гірничого обладнання. Група Ferrexpo розпочала промислову експлуатацію безпілотних самоскидів на Єристівському гірничо-збагачувальному комбінаті.

«Створений парк автономних вантажівок компанії Ferrexpo перейшов від тестового режиму до режиму промислової експлуатації», – заявив Кріс Соціо, генеральний директор Єристівського ГЗК компанії Ferrexpo.

За словами гендиректора, компанія стала першою в СНД і Європі по впровадженню автономного парку гірничого обладнання. Ця новація дасть змогу зменшити операційні витрати, забезпечить безпечне видобування і відсутність персоналу в небезпечному середовищі.

Повідомляється, що відповідне обладнання на самоскидах встановила американська компанія Autonomous Solutions Inc (ASI). Вона відома, в першу чергу, завдяки розробкам програми випробувань на міцність роботів Ford та автоматизації дистанційного керування ескалаторів для очищення від наслідків зсуву рудника Бінгем (Rio Tinto Group).

Також в компанії заявили, що крім поточних програм, розглядається можливість електрифікації та впровадження акумуляторних технологій, що дозволить зменшити залежність від двигунів внутрішнього згоряння.

У липні 2020 року Єристівський ГЗК запустив новий автоматичний диспетчерський центр для координації роботи основних технологічних процесів (навантаження  і транспортування гірської маси, розподілення транспорту, контроль продуктивності техніки та обладнання, буріння та ін.).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на базі центру передбачена можливість впровадження управління роботи автономних самоскидів. Компанія планує реалізувати аналогічні проекти на Полтавському та Біланівському ГЗК.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: