Середа, 29 червня 2022 10:51

Фінський виробник шин Nokian Tyres виходить з ринку Росії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фінський виробник шин Nokian Tyres ухвалив рішення покинути ринок Росії попри те, що 80% шин компанії для легкових автомобілів вироблялися у країні-агресорці.

«Сьогодні Рада директорів Nokian Tyres прийняла рішення про контрольований вихід з російського ринку. У зв’язку з війною в Україні та подальшим посиленням санкцій для Nokian Tyres plc більше недоцільно продовжувати діяльність у Росії. Підготовка до виходу розпочнеться негайно, і компанія оцінить різні варіанти виходу», – йдеться у заяві.

Компанія очікує знецінення російських активів на суму приблизно 300 млн євро у другому кварталі 2022 року. З урахуванням цього, вартість чистих активів Nokian Tyres в Росії та Білорусі на 31 травня становила приблизно 400 млн євро.

Як додав Юкка Мойсіо, президент і генеральний директор компанії, там вирішили «вибудувати Nokian Tyres без присутності в Росії та зосередитися на можливостях зростання на інших основних ринках».

В РФ компанія працевлаштовує 1600 співробітників, вона розпочала роботу на цьому ринку 17 років тому.

Аби забезпечити безперебійне постачання своєї продукції, Nokian Tyres продовжила нарощувати потужності на своїх заводах у Фінляндії та США, а також інвестувала в нові потужності в Європі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в 2021 році приблизно 80% шин компанії для легкових автомобілів було вироблено в Росії, а бізнес-сфера Росія та Азія становила приблизно 20% чистих продажів Nokian Tyres.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: