Середа, 06 липня 2022 12:45

Volkswagen ліквідував свій завод в Росії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volkswagen Group Rus припинить виробництво у Нижньому Новгороді в Росії та ліквідує виробництво, водночас другий завод групи надалі перебуватиме у простої.

«З огляду на загальний високий рівень невизначеності та неможливість спрогнозувати потенційне відновлення виробництва у Нижньому Новгороді, Фольксваген Груп Рус прийняла рішення розпочати офіційну процедуру закриття свого власного офісу у Нижньому Новгороді 5 липня 2022 року», - заявили в прес-службі.

5 жовтня підприємство буде ліквідовано.

Основні потужності компанії зі збирання автомобілів і двигунів на Росії зосереджені в Калузі, проте частина моделей надходила на ринок із Нижнього Новгорода: там завод розташований на виробничому майданчику автозаводу Горького.

В компанії кажуть, що на початку червня більшість співробітників Volkswagen у Нижньому Новгороді прийняли пропозицію добровільно покинути компанію.  

Там додали, що йдеться не про виробничий персонал Групи «ГАЗ», на заводі якої працював Volkswagen, а лише про власних співробітників Volkswagen Group. Всього на підприємстві зараз працює близько 210 осіб. На заводі збирали Skoda Kodiaq, Karoq, Octavia та Volkswagen Taos.

Автовиробник Volkswagen на початку червня запропонував своїм 200 співробітникам складального виробництва Volkswagen/Skoda у Нижньому Новгороді на базі групи ГАЗ звільнення із виплатою до шести окладів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, 3 березня автоконцерн Volkswagen оголосив про те, що припиняє виробництво транспортних засобів у РФ (Калуга, Нижній Новгород) на тлі російського вторгнення в Україну - до подальшого повідомлення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: