П'ятниця, 17 червня 2022 10:52

Правоохоронці викрили незаконні махінації із «гуманітарними» автомобілями

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зокрема, у Києві підприємця викрито на продажі позашляховиків для Збройних Сил України, ввезених в Україну у якості гуманітарної допомоги.

Громадянин України користуючись запровадженням в країні воєнного стану намагався продати транспортні засоби, які були ввезені на територію України у якості гуманітарної допомоги.

Згідно з матеріалами слідства, власник СТО, маючи у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які відповідно Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, були ввезені в Україну з метою подальшої передачі для потреб однієї з військових частин, організував їх продаж.

Після огляду транспортних засобів покупцем, чоловік отримав завдаток у сумі 400 доларів США.

Надалі після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів у сумі 6100 доларів США чоловіка затримали.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Також на Волині Служба безпеки України заблокувала відразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку.

У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались за готівку.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн.

Також представник громадської організації обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Іншу схему організував мешканець міста Ковель, який ввозив автівки з країн ЄС як гуманітарну допомогу, а надалі продавав їх на загальних підставах.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, правоохоронці викрили зловмисника під час продажу двох транспортних засобів на загальну суму понад пів мільйона гривень.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: