Середа, 02 лютого 2022 11:44

Daimler змінив назву на Mercedes-Benz Group

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецький автовиробник Daimler AG офіційно перейменований у вівторок, 1 лютого, на Mercedes-Benz Group AG.

Власне в компанії перейменування було завершено вже в суботу – рівно через 136 років після того, як 29 січня 1886 піонер автомобілебудування Карл Бенц запатентував винайдений ним перший у світі автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння.

Рішенням про ребрендінг голова правління корпорації Ола Келленіус завершує масштабну корпоративну реструктуризацію, яка почалася наприкінці 2021 року з виділення вантажного підрозділу Daimler Truck.

Відтепер існує дві окремі компанії, кожна з яких котирується на фондовій біржі. В даний час Mercedes-Benz зосередився на виробництві легкових автомобілів та мінівенів. Щоб підвищити привабливість автовиробника, у якості логотипу компанії використовуватиметься традиційна емблема з трипроменевою зіркою.

Заявлена ним мета – зробити Mercedes-Benz люксовим брендом.

За словами Келленіуса, у майбутньому бізнес Mercedes-Benz буде орієнтований на електромобілі. Якщо дозволять ринкові умови, штутгартський концерн має намір повністю перейти на їхнє виробництво вже до кінця поточного десятиліття.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за оцінками експертів, Mercedes-Benz – один із найдорожчих автобрендів світу. Минулого року, наприклад, американська консалтингова фірма Interbrand оцінила його у 51 мільярд доларів США (близько 45,7 мільярда євро).

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: