Вівторок, 09 березня 2021 11:27

Volkswagen анонсував, які нові моделі з’являться на ринку до 2030 року

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецька компанія має намір прискорити процес електрифікації модельного ряду. Надалі лінійку VW поповнять нові «зелені» автомобілі.

Керівництво Volkswagen раніше обіцяло, що до 2030 року 35% від загальної кількості проданих в Європі автомобілів марки матимуть повністю електричну силову установку. Тепер німці дійшли рішення наростити цю частку, причому відразу вдвічі. За словами генерального директора VW Ральфа Брандштеттера, до кінця поточного десятиліття частка електрокарів в структурі продажів бренду на старосвітському ринку виросте до 70%.

Виходячи із цих розрахунків, навіть після 2030 го на автомобілі Volkswagen з традиційними ДВС і гібридними установками залишиться приблизно третина проданих в Європі машин. У компанії пояснили, що версії з двигунами внутрішнього згоряння залишаться у наступників таких моделей як Golf, Tiguan, Passat, Tayron і T-Roc.

Нова стратегія розвитку VW отримала назву Accelerate (в перекладі з англійської означає «прискорюватися»). Крім 70-відсоткової частки продажів електрокарів в Європі, вона також передбачає збільшення аналогічного показника в США і Китаї (до 2030 року він повинен перевищити 50% від загального обсягу продажів автомобілів на цих ринках).

Ще один пункт програми - інвестування в розробку програмного забезпечення і цифрових технологій, в тому числі в системи автономного водіння.

В рамках реалізації нової стратегії компанія має намір випускати не менше одного електромобіля в рік. Так, в поточному році очікується дебют повнопривідного «зарядженого» кросовера ID.4 GTX, купеподібного паркетника ID.5, а також великого SUV ID.6, призначеного тільки для китайського авторинку. Пізніше на ринок обіцяють вийти серійні автомобілі, створені за мотивами концептів ID Buzz і ID Vizzion. Крім того, в 2025 році «зелене сімейство», ймовірно, поповнить маленький електромобіль ID.1.

Стратегія «прискорення електрифікації» також передбачає випуск нового сімейства електромобілів: цей напрямок німці позначили як Project Trinity. Флагманом цієї лінійки стане великий седан. В основу моделі ляже нова платформа, яка буде використовувати частину елементів «візка» MEB (на ньому базуються електрокари сімейства ID). Але нова архітектура передбачає інші електричні силові установки та інше програмне забезпечення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, спочатку автомобіль оснастять системами автопілота другого рівня, потім його планують підвищити до четвертого рівня (це дозволить автомобілю пересуватися в повністю автономному режимі деякими європейськими дорогами).




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: