Вівторок, 15 грудня 2020 08:45

З 2040 року в Європі будуть випускатися лише електровантажівки!

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, європейські компанії-виробники вантажівок підписали угоду, згідно з яким перестануть оснащувати всі нові автомобілі двигунами внутрішнього згоряння з 2040 року.

Попередні плани компаній передбачали аналогічну відмову від ДВЗ на 10 років пізніше - в 2050-му.

Про відмову від ДВЗ домовилися сім компаній, що входять в Асоціацію європейських виробників автомобілів (ACEA): Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, Iveco і Ford. Повідомляється, що вже з 2040 року ці фірми випускатимуть вантажну техніку, оснащену електромоторами або двигунами на паливних елементах.

 

 

За їхніми планами, впродовж наступних 20 років значні ресурси будуть спрямовані на розробку таких силових установок. Наприклад, шведська Scania має намір витратити на вивчення нових видів двигунів від 50 до 100 мільярдів доларів, про що повідомив глава компанії Хенрік Хенрікссон. Розробка буде вестися спільно з Потсдамським інститутом вивчення кліматичних змін.

Як передає SpecMachinery.com.ua, щоб прискорити процес переходу на екологічні види транспорту, виробники вантажівок попросили владу Європи підвищити податки на викопне паливо: на їхню думку, такий захід підштовхне більша кількість виробників відмовитися від розробки нових ДВС.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: