Неділя, 09 лютого 2020 12:46

Hyundai та Kia готують електричні новинки для Європи

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, електрифіковані комерційні машини створюватимуть спільно з британським стартапом.

Південнокорейський концерн Hyundai-Kia спільно з британським стартапом з виробництва електромобілів Arrival запускають проект по збірці і постачанню електрифікованих комерційних транспортних засобів в Європу.

Обсяг інвестицій в стартап складе 100 млн євро: 80 млн з боку Hyundai і 20 млн - від Kia.

В рамках партнерства планується випустити на ринок «конкурентоспроможні за ціною» електричні компактні і середньорозмірні комерційні автомобілі (фургони, автобуси).

Продукти будуть розраховані для логістичних компаній, а також компаній, що займаються пасажирськими перевезеннями.

Hyundai і Kia будуть використовувати електроплатформу компанії Arrival, яка може бути адаптована під різні типи транспортних засобів.

«Очікується, що ринок екологічно чистих автомобілів в Європі буде швидко рости завдяки встановленню нових екологічних норм. Розробляючи електричні комерційні автомобілі спільно з компанією Arrival, ми зможемо отримати конкурентну перевагу і закріпити наше лідерство на світовому ринку екологічно чистих автомобілів, де Європа буде відігравати основну роль», - заявив президент і керівник підрозділу досліджень і розробок компанії Hyundai Motor Group Альберт Бірманн.

Раніше Hyundai заснувало спільне підприємство зі Швейцарською водневою енергетичною компанією H2 Energy - Hyundai Hydrogen Mobility (HHM). На початку 2020 року Hyundai поставила в Європу першу партію вантажних автомобілів на паливних елементах. До 2025 року виробник планує відправити на європейський ринок близько 1600 одиниць техніки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: