П'ятниця, 15 квітня 2022 10:39

В Одесі під час війни збудували новий трамвай

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Одесі презентували журналістам новий трамвай «Одіссей-Макс», який збудували вже під час війни

Сьогодні одеситам показали вже готовий щойно збудований у вагоноремонтних майстернях КП «Одесміськелектротранс» новий трисекційний трамвай «Одіссей-Макс».

Це вже четвертий за рахунком такий трамвай в Одесі. Його остаточна збірка прийшлася вже на воєнний час.

Даний вагон має деякі відмінності за досвідом вдалої експлуатації інших трьох трамваїв «Одіссей-Макс». Загалом такий трамвай коштує близько 21 мільйона гривень.

Директор вагоноремонтних майстерень КП «Одесміськелектротранс» Іван Цюро розповів, що через воєнний час трохи збільшилась тривалість збірки вагону, адже виникли деякі перебої з поставками комплектуючих.

Також він розказав, що в 2022 році повторно розпочнеться модернізація старих трамваїв «Татра» в Одесі - залишиться традиційний дизайн, а всередині будуть схожі на «Одіссеї», лише без низької підлоги. Також вони отримають сучасну силову електроніку.

За такою концепцією в 2002-2012 рр. в Одесі модернізували більш як 110 трамваїв, які зараз складають основу рухомого складу на лініях разом з вже 31 новим трамваєм місцевої збірки типів «Каштан», «Одіссей» та «Одіссей-Макс».

Новий трамвай має три секції, друга з яких - низькопідлогова. Вхід до другої секції - без сходинок, є пандус. Але всередині трамваю є сходинки - адже рівень підлоги у першій та третій секціях високий.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом трамвай має довжину трохи більш як 30 метрів, 62 сидячих місця та загальну місткість до 280 пасажирів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: