Середа, 23 лютого 2022 10:49

В Полтаві збудують нову лінію тролейбуса замість придбання автономних машин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кошти кредиту Європейського інвестиційного банку на суму 4,5 мільйона євро у Полтаві витратять на модернізацію та ремонт тролейбусної інфраструктури, включаючи будівництво нової лінії тролейбуса

В рамках ратифікованої напередодні Верховною Радою фінансової угоди з Європейськими інвестиційним банком (ЄІБ) на загальну суму 200 мільйонів гривень, частину коштів отримає Полтава - йдеться про кредит на суму 4,5 мільйона євро на термін 22 роки під менш аніж 2% річних.

Ці кошти спочатку передбачалося витратити на закупівлю 20 тролейбусів зі збільшеним автономним ходом

Однак у місті відмовилися від цього плану і вирішили, що кредит витрачатимуть на розвиток та модернізацію тролейбусної інфраструктури. Так, будуватимуть нову лінію тролейбуса в район Огнівка, модернізуватимуть тягові підстанції №7 та №9, а також замінять 40 із 73 кілометрів тролейбусної контактної мережі.

Від планів закупівлі додаткових тролейбусів відмовилися, тому що до цього в 2016-2021 роках місто вже отримало 45 низькопідлогових тролейбусів «Богдан», 40 з яких - за кредитом ЄБРР. Це вже більша частина загального парку тролейбусів у місті – тому що всього у Полтаві 93 тролейбуси, з яких у перевезеннях задіяно 75.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у початковому технічному завданні не було обумовлено точних параметрів автономного ходу - тому міська влада побоювалася, що їм могла б спробувати продати тролейбуси тільки з «аварійним» автономним ходом - на відстань у кількасот метрів на малій швидкості.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: