Субота, 25 грудня 2021 12:39

Львів продовжує отримувати нові трамваї «Електрон»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до обласного центру прибула вже друга машина із десяти замовлених нових трамваїв «Електрон».

23 грудня до Львова привезли другий вагон із партії у 10 замовлених трамваїв за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку. Перший вагон із цієї партії прибув 10 грудня.

Розвантаження вагона зі спеціального автотрейлера відбувалося на вулиці Городоцькій. Це 5-секційний вагон моделі Electron Т5L64, завдовжки 30,2 метри.

Це влітку цього року, завод «Електрон» продемоснтрував запуск збирання 10 нових трамваїв для Львова. Нинішні вагони мають вдосконалений дизайн, а також доопрацювання у ходовій та електротехнічній частині з урахуванням досвіду експлуатації трамваїв даного виробника у Львові та Києві.

Перші п'ять вагонів мають бути виготовлені до червня 2022 року, а решта – до грудня 2022 року. Кредитну угоду на закупівлю цих трамваїв було підписано у грудні 2020 року. ЄІБ виділяє на цю закупівлю 12 мільйонів євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ще 8,8 мільйонів на умовах співфінансування виділяє міський бюджет Львова. У результаті сума становитиме 20,8 мільйона, що дає приблизну ціну 2,08 мільйона євро (більше 60 мільйонів гривень) за один вагон.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: