Неділя, 11 листопада 2018 11:41

МАЗ випустив перший автобус-гармошку з «штовхаючим приводом»

Мінський автомобільний завод випустив перший автобус особливо великої місткості з «штовхаючим» приводом і новітнім вузлом зчленування від компанії Hubner, який ще не використовувався в світі.

МАЗ 216 стане першим зчленованим білоруським автобусом з заднемоторной компонуванням. Силовий привід буде знаходитися не в головний, а в хвостовій частині «гармошки». В результаті інженери зробили тихий і просторий салон, надавши більше вільного місця пасажирам, в тому числі матерям з дітьми та маломобільних груп населення. Новий автобус зроблений повністю низькопідлоговий - висота сходинки над рівнем дороги становить 34 см, а при використанні кнілінгу - 27см.

Серед відмінностей - унікальний вузол зчленування 24.2 німецької фірми Hubner, який вигідно відрізняється від серійної версії 19.5. Вперше його випробують якраз на білоруському автобусі.

Автобус «розтягнувся» в довжину на 18 м при ширині в 2,55 м і висоті в 3,1 м. Максимальна повна маса досягає 28 тонн. Автобус оснастять 326-сильним двигуном від Mercedes (Daimler AG OM 926) класу Євро-5 і автоматичною коробкою передач Allison (T375w / Ret). Гранична швидкість обмежена на позначці 85 км / год. До речі, для країн Євросоюзу автобуси будуть комплектувати моторами класу Євро-6. Паливний бак розрахований на 300 літрів, але за бажанням його розширять до 400 літрів і перенесуть в задній звис 1-ої секції.

Новинка відноситься до категорії автобусів особливо великої місткості. Усередині передбачено 40 брендованих сидінь, а всього ж в салоні поміститься близько 170 осіб. Призначений автобус для використання в міських умовах - на найбільш жвавих маршрутах. Конфігурацію салону можна змінювати в залежності від побажань замовника. Усередині передбачений потужний кондиціонер з функцією обігріву.

Новий автобус виготовлений за все за півроку. Роботи стартували ще навесні в Дзержинську, де був зварений каркас, а остаточне складання здійснювалася в цехах Мінського автозаводу. Перший примірник символічно розфарбований у кольори Європейських ігор в Мінську, під час яких пасажирів перевозитимуть саме автобуси МАЗ.

«Зчленований автобус з« штовхає »приводом - одна з найбільш очікуваних новинок МАЗ, яка значно розширює наші можливості. Зокрема, в Європі найбільш поширена пасажирська автотехніка саме з такою схемою. Так що тепер розвиток автобусної автотехніки в Білорусі буде вестися за кількома напрямками - як з «тягнучим», так і «штовхаючим» приводом, що дозволяє нам збільшити свою присутність на закордонних ринках», - відзначили в ВАТ «МАЗ».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: