П'ятниця, 16 квітня 2021 13:47

Інженери створили найменший у світі підйомний кран

Інженери японської компанії Furukawa UNIC Corp вирішили створити лінійку справжніх курйозів техніки: неймовірно компактні крани з можливістю складання, які завдяки конструкції і зовнішньому дизайну отримали назву кранів-павуків (Spydercrane).

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, найменшим, але при цьому дуже потужним «дітищем» компанії Furukawa UNIC Corp є кран Unic URW-094, який, на сьогоднішній день, визнаний самим компактним краном в світі.

Маючи габарити всього 59,5 см в ширину і вагу 1000 кг, ця мікромашинка неймовірно компактна, розкладається і повністю готова до роботи буквально за 5 хвилин, і при цьому демонструє неперевершену вантажопідйомність для свого розміру - 995 кг (майже тонну ваги!) при вильоті стріли на 1,5 метра.

Дивує і те, що подібний малюк може максимально висунути свою стрілу на 5,6 м, при цьому рухаючи її в будь-якому напрямку на 360°.

До того ж, довжину і положення кожної ноги крана-павука можна налаштувати окремо, що дозволяє йому бути встановленим на будь-який нерівній поверхні без втрати стійкості. Максимальна швидкість вітру для безпечного використання Unic URW-094 - це 36 км/год (10 м/с), тобто кран здатний витримувати пориви повітря чималої сили.

Застосування крана-павука є дуже широким: це і робота в музеях по установці скульптур, можливість функціонування на балконах і дахах будівель, в невеликих приміщеннях і навіть підвалах. А найбільш унікальним є те, що Unic URW-094 легко доставляється навіть, в вузькі колодязі і підземні резервуари, може виконувати рятувальні місії і такі роботи, на які не здатна жодна існуюча на сьогодні спецтехніка.

Дивіться відео-ролик про цього малюка:

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: