П'ятниця, 18 жовтня 2019 10:27

В Україні активно впроваджують систему боротьби з перевантаженням транспорту

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новий зважувальний пункт скоро запрацює на ділянці автодороги М-07 Київ - Ковель - Ягодин.

В Україні продовжується реалізація пілотного проекту з впровадження системи автоматичного зважування в русі Weight-in-Motion (WiM). Розпочалися роботи з підготовки ділянки автомобільної дороги М-07 «Київ - Ковель - Ягодин» на км 63+000, поблизу с. Загальці для влаштування зважувального пункту системи WiM 6, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі компанії «Автомагістраль-Південь», яка виконує всі дорожні роботи по цьому міжнародному контракту.

На ділянці, де будуть вмонтовані датчики зважування, спеціалісти «Автомагістраль-Південь» вже приступили до фрезерування існуючого асфальтобетонного покриття. Далі буде влаштований новий шар з щебенево-мастикового асфальтобетону. Товщина верхнього шару покриття буде 8 см, щоб забезпечити необхідну рівність згідно COST та якісну роботу датчиків зважування.

Нагадаємо, що з 20 вересня 2019 року почали працювати перші два зважувальні пункти системи (WiM1 та WiM2) на автомобільній дорозі М-06 Київ-Чоп, відповідно WIM 1 встановлений на км 24+100, WIM 2 - на км 54+285. В рамках пілотного проекту, передбачено встановлення ще чотирьох пунктів на головних під’їздах до Києва.

Система WiM – ефективний інструмент в боротьбі з перевантаженим великогабаритним транспортом. Завдяки вмонтованим в дорожнє покриття датчикам, система дозволяє точно визначити вагу вантажівки. Крім вагових датчиків, WiM облаштований іншими інтерактивними модулями. Камери фіксують швидкість, габарити, номерні знаки транспортного засобу. Система дозволяє ідентифікувати перевантажений автомобіль без зупинки руху. Зведена інформація буде передаватися на пристрої інспекторів та фіксуватися в базі даних. Очікується, що в Україні почнуть застосовувати автоматичне оформлення штрафів порушникам вагового режиму.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: