Вівторок, 11 січня 2022 12:41

John Deere представив готовий до серійного виробництва автономний трактор

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія John Deere представила готовий до великосерійного виробництва повністю автономний трактор, який буде доступний фермерам вже у 2022 році.

Машина поєднує трактор Deere 8R, чизельний плуг з підтримкою TruSet, систему навігації GPS і нові передові технології.

Автономний трактор оснащений шістьма парами стереокамер, що дозволяє виявляти перешкоди на 360 градусів та розраховувати відстань. Зображення, зняті камерами, передаються через глибоку нейронну мережу, яка класифікує кожен піксель приблизно за 100 мілісекунд і визначає, чи машина продовжує рухатися або зупиняється, залежно від виявлення перешкоди.

Автономний трактор також постійно перевіряє своє положення щодо геозони, гарантуючи, що він працює там, де має, та має точність менше 1 дюйма (менше 2,54 см).

Щоб використати автономний трактор, фермерам потрібно лише доставити машину у поле та налаштувати її для автономної роботи. Використовуючи John Deere Operations Center Mobile, фермери можуть запустити машину, провівши мобільним пристроєм зліва направо.

Поки машина працює, фермер може піти з поля, щоб зосередитись на інших завданнях, контролюючи стан машини зі свого мобільного пристрою. John Deere Operations Center Mobile забезпечує доступ до живого відео, зображень, даних та показників та дозволяє фермеру регулювати швидкість, глибину та багато іншого.

У разі будь-яких аномалій якості роботи або проблем зі станом машини фермери будуть повідомлені віддалено і зможуть внести корективи для оптимізації продуктивності трактора та обладнання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влітку минулого року John Deere придбав каліфорнійський стартап Bear Flag Robotics, який розробляє автономну технологію водіння, яка може бути інтегрована в існуючу техніку, а перший концепт автономного трактора на електротязі був представлений виробником у 2019 році.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: