П'ятниця, 02 липня 2021 13:17

Mercedes-Benz представив серійний eActros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Mercedes-Benz опублікувала перші офіційні фотографії та технічні характеристики своєї першої серійної електровантажівки eActros.

Новий eActros призначений для перевезення вантажів на короткі відстані. При створенні машини були враховані результати дослідної експлуатації передсерійних вантажівок, які тестувалися з 2018 року низкою транспортних компаній з числа клієнтів Mercedes-Benz.

Новий eActros приводиться в рух двома електромоторами з двоступеневою коробкою передач. Електродвигуни розвивають безперервну потужність 330 кВт, їх максимальна продуктивність досягає 400 кВт.

Залежно від версії eActros живиться від трьох або чотирьох батарейних блоків ємністю приблизно по 105 кВт * год кожен. У топової версії максимальна ємність батарейних блоків становить 420 кВт * год, заявлена ​​максимальна дальність ходу такої вантажівки - близько 400 км.

Батареї можна заряджати струмом потужністю до 160 кВт; за допомогою 400-амперної зарядної станції запас електроенергії в трьох батарейних блоках можна поповнити від 20 до 80% трохи більше, ніж за годину.

Виробництво нового eActros буде розгорнуто на заводі компанії Mercedes-Benz в німецькому Верте-на-Рейні і почнеться восени нинішнього року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, спочатку нова електровантажівка Mercedes стане доступною в Німеччині, Австрії, Швейцарії, Італії, Іспанії, Франції, Нідерландах, Бельгії, Великобританії, Данії, Норвегії та Швеції. Згодом eActros вийде і на інші ринки.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.