Неділя, 10 жовтня 2021 14:47

Mercedes-Bеnz представив нову модель автобуса

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в США представлений міжміський автобус Mercedes-Benz Tourrider.

Зокрема, будуть доступні версії новинки - Business та Premium. Tourrider це тривісний високопідлоговий автобус, який, як стверджують в Mercedes-Benz, був розроблений спеціально для ринку Північної Америки.

Довжина автобуса разом з бамперами становить 13,92 метра. Tourrider оснащується рядним шестициліндровим турбодизелем OM 471, об'ємом 12,8 літра. На новому автобусі двигун розвиває 450 к. с. і 2300 Нм крутного моменту і працює в парі з автоматом Allison.

У початковій комплектації Business новий автобус отримав оптику з роздільними елементами фар, в той час як версія Premium оснащується світлодіодним модулем.

Ззаду у дорожчій версії трапециевидное скло, а в початковій комплектації автобус задовольняється пластиковими гратами. У компанії вважають, що її дизайн повинен нагадувати про американські масл-кари другої половини минулого століття.

Топ-версія також буде оснащуватися панорамним дахом, а за доплату можна замовити світлодіодне підсвічування. Пасажирам така версія точно сподобається більше: місця для ніг в Tourrider Premium на 6 сантиметрів більше, аніж в комплектації Business.

За якість повітря в салоні відповідає система кондиціонування потужністю 35 кВт, а для водія додатково передбачено девятікіловаттний кондиціонер.

Новинка штатно оснащується системою екстреного гальмування з системою виявлення пішоходів. У Mercedes-Benz заявляють, що система такого рівня на автобусах використовується вперше.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у базове оснащення Tourrider також входить система контролю смуги, а систему контролю втоми водія входить до переліку опцій.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автобусів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.