Вівторок, 14 вересня 2021 09:57

Представили електробус Mercedes eCitaro із супершвидкою підзарядкою акумуляторів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, дедалі більше інноваційних електробусів Mercedes eCitaro зявляється в європейських містах. Швейцарський перевізник VBG з Цюріха недавно отримав один eCitaro із способом підзарядки.

Працюватиме цей електричний автобус на маршруті від аеропорту Цюріха до міста Ванген, а поповнювати енергію в своїх батареях сумарною місткістю 264 кВт • год машина буде від станції ультрашвидкої зарядки на кінцевій.

Цікаво, що при цьому пантографом обладнується не саме електробус, а безпосередньо зарядна щогла. Таке рішення прийнято заради економії і зручності.

Потужність цієї зарядної станції - 300 кВт. Передбачається, що, поки автобус стоїть в очікуванні пасажирів, від цієї зарядки він зможе повністю заповнювати запаси електрики в не до кінця розряджених за 30-кілометровий маршрут батареях.

Також розраховують, що електробус таким чином зможе працювати практично цілодобово, що і потрібно від експреса в аеропорт.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цікаво, що поки, крім цього електробуса, на даному напрямку працюють тільки дизельні автобуси. Але в планах компанії-перевізника, якщо експлуатація електробуса не виявить серйозних проблем, через пару років цілковито перевести маршрут на електротранспорт.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових автобусів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.