Неділя, 19 травня 2019 11:59

Як вибрати уживаний навантажувач

На техніку, що була в ужитку, слід звернути увагу, коли потрібно зекономити або немає часу чекати на нову техніку. SpecMachinery.com.ua розповідає, що варто враховувати під час купівлі вживаних навантажувачів.

На багатьох підприємствах виникають ситуації, коли додатковий навантажувач потрібен тут і зараз, але є певна обмеженість у фінансах. Буває й інша ситуація – фінансові ресурси для купівлі техніки є, але потрібний навантажувач зможуть поставити лише через місяць-два. Звичайно, можна взяти техніку в оренду. Або придбати навантажувач, що вже був у вжитку. Спеціалісти компанії Logistic Forklift підготували корисні поради саме на такий випадок.

Одразу варто сказати, що купівля вживаної техніки іноді буває дійсно раціональним вибором. Техніка великих виробників має величезний моторесурс ДВЗ, з продавцем можна торгуватись і отримати ще нижчу ціну. Втім, потрібно знати певну специфіку вітчизняного ринку вживаної техніки, щоб разом зі спецтехнікою не отримати додаткові проблеми, а не вирішити попередні.

Отже, звертайтесь лише до великого постачальника, що має власний ремонтний майданчик. Вони запропонують кращу ціну, а ви отримаєте гарантію справності техніки. Адже буває, що місцеві невеликі продавці є лише посередниками між покупцем та тим таки великим постачальником, вони мають лише побіжну інформацію про техніку, не мають власного ремонтного майданчика та з огляду на це не можуть запропонувати адекватну гарантію. Обов’язково особисто подивіться техніку, яку плануєте придбати. Краще візьміть із собою спеціаліста-ремонтника.

Під час вибору надавайте перевагу техніці європейських та японських виробників. Бажано, щоб це був виробник з офіційним представництвом у нашій країні та достатньою кількістю філій. Важливо, щоб надалі у наявності були необхідні запчастини у разі потреби. Під час спілкування з продавцем обов’язково зверніть увагу на виявлені недоліки, якщо вони будуть, та збийте ціну.

Коли ви вже обрали потрібну техніку, зберіть усю можливу інформацію про неї – модель, серійний номер, рік випуску, показники лічильника мотогодин. В ідеалі уся ця інформація має бути у супровідній документації або на табличці. Якщо останньої немає, це може свідчити про те, що техніку зібрали із різних частин. Задля подальшого пошуку запчастин важливо знати не тільки номер самого агрегату, але й мотору. Обов’язково зверніть увагу на кількість відпрацьованих мотогодин – за стандартного навантаження навантажувач напрацьовує за рік близько 1000 м/год. Втім, бувають ситуації, коли на продаж пропонуються виставкові екземпляри, які можуть мати значно нижчі показники напрацьованих мотогодин та гарний технічний стан. Коштують вони дорожче.

Як бачимо, часом купівля вживаної техніки може бути правильним вибором, головне під час купівлі звернути увагу на моменти, які ми описали у цій статті.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: