Четвер, 30 вересня 2021 10:44

Komatsu розробляє автономний кар'єрний самоскид-водовоз

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Komatsu протестувала свою автономну кар'єрну вантажівку-водовоз, яка скоро повинна стати серійною.

Концепт-кар побудований на базі 100-тонного кар'єрного самоскида Komatsu HD785 і використовує перевірену технологію автономної системи транспортування (AHS), яка вже застосовується на автономних вантажівках виробника, в тому числі електричних.

Ця технологія на концепті вантажівки-водовоза Komatsu HD785-7 автономно контролює через одну і ту ж платформу як рух автомобіля, так і витрату води.

Технологія AHS компанії Komatsu дозволяє водовозу автономно пересуватися за заздалегідь визначеним маршрутом і працювати спільно з іншими автономними вантажівками та укомплектованим обладнанням.

Система контролює кількість води, що витрачається в залежності від швидкості транспортного засобу і нахилу дороги, а також керує історією поливу, щоб уникнути перезволоження.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про технічні характеристики автономного водовози HD785-7 компанія Komatsu поки не повідомляє, але стверджує, що його комерційне впровадження планується в 2022 році.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: