Четвер, 18 квітня 2024 09:56

Tatra розробляє нову електровантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Tatra отримала фінансування на розробку акумуляторної електричної вантажівки.

Компанія отримала грант від програми TREND Технологічного агентства Чеської Республіки (TAČR) на розробку великовантажної вантажівки Tatra Force e-Drive 8×8 з повністю електричним приводом.

Компанія Tatra Trucks співпрацює з компанією Devinn та чеською філією транснаціональної корпорації Eaton над проєктом акумуляторного електромобіля.

Прототип автомобіля з повністю електричним приводом від акумуляторних батарей і багатоступеневою трансмісією Eaton буде побудований на базі останнього третього покоління модельного ряду Tatra Force, який вперше був представлений громадськості в середині минулого року.

Зараз на заводі в Копрживніце впроваджується складна програма випробувань для перевірки експлуатаційних і технічних параметрів Tatra Force e-Drive FCEV з електричним тяговим двигуном в поєднанні з водневими паливними елементами.

Подальші проєкти в області альтернативних силових установок будуть реалізовані в цьому році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, впровадження альтернативних силових установок у великовантажних автомобілях тісно пов’язане з декарбонізацією, тобто зменшенням вуглецевого сліду.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: