Вівторок, 30 квітня 2024 09:56

Україна отримала велику партію озброєння та спецтехніки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в межах військової допомоги Німеччина передала українським військовим боєприпаси, бронетехніку, радар та зенітний комплекс Skynex.

Німеччина передала Україні 10 бойових машин піхоти Marder, 1 броньовану ремонтно-квакуаційну машину Dachs, 9 мінних тралів, мостоукладальник Beaver із запасними частинами та 6 колісних тягачів для транспортування танків M1070 Oshkosh.

Головною частиною траншу можна назвати вже другий переданий для України зенітний артилерійський комплекс Skynex. Це  гарматна установка, що здатна збивати безпілотники або крилаті ракети програмованими боєприпасами.

Також була передана радіолокаційна станція виявлення повітряних цілей TRML-4D. Вона здатна працювати самостійно або у комплексі із західними ЗРК, зокрема, IRIS-T.

До технічної підтримки також увійшло 60 моторів для човнів та 600 LED-ламп (ймовірно, для мобільних груп ППО) та 1980 комплектів маскувальної сітки.

У пакет увійшли боєприпаси до різних систем:

120 мм танкові боєприпаси для Leopard 2;

29,638 снарядів для ЗСУ Gepard;

ракети для ЗРК IRIS-T SLM;

18,000 боєприпасів калібру 40 мм;

7,500 снарядів калібру 155 мм;

120 мм мінометні міни.

В частині піхотного озброєння та спорядження було передано  3 000 ручних протитанкових гранатометів RGW 90, 100 тисяч  аптечок та 2000 пончо.

Також повідомляється про передачу одного комплекту системи AMPS (Airborne Missile Protection System), що призначена для активної протидії ракетним загрозам. Ними мають оснащуватись українські гелікоптери.

Невідомо, чи був переданий саме комплект для встановлення на гелікоптер, або ж уже модернізований борт.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, крім того, у розділі запланованої до передачі техніки та озброєння з’явилась третя батарея зенітного ракетного комплексу MIM-104 Patriot (ймовірно, PAC-2).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: